Tanácsok, tippek

Bármilyen felületre felragasztható a falimatrica?

Lényegében igen, mindössze arra kell odafigyelni, hogy a felület sima és tiszta legyen, ez lehet festett fal, üveg, fa, fém, műanyag vagy akár csempe is. Fűrészporos tapétára való felhelyezés nem annyira ajánlott a felület strukturáltsága miatt, ez esetben megoldás lehet a jobb illeszkedés érdekében hajszárítót használni. Hő hatására a fólia jobban felveszi az egyenetlen felület barázdáit. Minél finomabb a fűrészpor a tapétában annál jobb lesz az eredmény.

Szükség van szakemberre a matrica felragasztásához?

A matrica felragasztását nem szükséges szakemberre bízni, bárki egy kis odafigyeléssel és kézügyességgel meg tudja oldani. Kérdés esetén természetesen szakeladóink készséggel válaszolnak Önöknek.

A matricát csak egyszer lehet felhasználni, vagy áthelyezhető más felületre is?

A falimatricák többször használatosak, eltávolítás esetén nem károsítják a felületet, könnyen áthelyezhetőek, ettől függetlenül azért érdemes jól átgondolni és megtervezni a faltetoválás helyét.

Mennyire tartós a matrica?

A falimatricákat kiváló minőségű vinil fóliára nyomtatták, ennek megfelelően tartósak, mindaddig szobáink díszei lehetnek, amíg meg nem unjuk, és el nem távolítjuk őket.

Hogyan távolítható el a matrica?

Az eltávolítás módja általában felületfüggő. A legtöbb esetben egyszerűen lehúzható a matrica (pl.: üveg, fém, műanyag felület esetén). Falfelület esetén kellő óvatosság és türelem szükséges a matrica eltávolításához azért, hogy az alatta lévő réteg ne sérüljön (könnyebb eltávolíthatóság érdekében használjunk hajszárítót).

Frissen festett falra is felragasztható a matrica?

Frissen festett fal esetén várjuk meg, amíg a fal teljesen kiszárad, és csak ezt követően tegyük fel a matricát. Ez biztosítja, hogy később, a matrica eltávolításakor a festékréteg ne károsodjon.

Használati útmutató

A falimatrica felragasztásának lépései:

1.

Tisztítsuk meg a kívánt felületet (fal, üveg, fa, műanyag, bútor stb.). Távolítsunk el minden szennyeződést (por, zsír), és töröljük szárazra a felületet.

2.

Jelöljük ki a matrica helyét a falon (érdemes vízmérték mellett halványan ceruzával behúzni a felső vonalat, amihez a matricát illeszteni fogjuk).

3.

Fektessük a matricát egy vízszintes, kemény és sima felületre. A vastagabb védőréteg lefelé legyen. A motívum alakját követve simítsuk rá a tetején található vékony fóliaréteget.

4.

Távolítsuk el az alsó, vastag védőréteget, így a tetoválás szabaddá válik, vigyázzunk, hogy a ragasztós felületet ne érje por, szennyeződés.

5.

Helyezzük fel a matricát ragasztós felével a fal felé a korábban berajzolt vonalhoz igazítva a falra, majd simítsuk teljesen rá egy puha rongy segítségével. Bizonyosodjunk meg róla, hogy a felület teljesen sima, és légbuborék mentes.

6.

Válasszuk le a védőréteget: a védőfóliát egyik sarkánál megfogva egyenletesen húzzuk le lehetőleg minél élesebb szögben tartva.

7.

Élvezzük új otthonunkat!